Uskotko Jeesukseen?

Alavalikkoon Päävalikkoon
Best viewed with JesusSinun puolestasi
Tämä sivu päivitetty:

Elätkö sinä Jeesuksen armon osallisuudessa ja hänen yhteydessään? Jos olet vieraantunut Vapahtajastasi, niin kuule kuinka Pyhä Henki saarnaa (Ap.t. 2:40) sinulle: "Anna pelastaa itsesi, ettet hukkuisi tämän kieroutuneen sukupolven mukana!"

Hän vietti iloista elämää loisteliaasti päivästä toiseen. (Luuk.16:19)

Hän ei ollut mikään paha mies. Hän ei ajanut köyhää miestä luotaan. Eikä kerrota hänen tehneen mitään suurempia syntejä.

Ja kuitenkin tämän miehen päivät päättyivät aivan hirvittävällä tavalla. Ne päättyivät vaivan paikassa, kovassa tuskassa, palavissa liekeissä.

Mikä sitten oli tämän miehen synti, kun sen palkka oli niin kaamea?

Suruttomuuden rauha. (Urho Muroma: Herää valvomaan, ss.7-8)

"Maailman henki voi vallata ihmisen sydämen. Vain hämärästi hän ikävöi Jumalaa. Hän ei tajua, että hänen tärkein asiansa olisi sielun pelastus. Tällaista tilaa sanotaan suruttomuudeksi. Ihminen voi hylätä Jumalan kutsun. Hän esittää puolusteluja. Hän vaipuu yhä syvemmälle suruttomuuteen ja paaduttaa sydämensä."

"Kun Jumala pysähdyttää syntisen eteensä, tämä joutuu näkemään todellisen tilansa. Synnin hätää ja armon ikävää sanotaan heräämiseksi. Jumala odottaa, että herätetty ihminen kääntyy hänen puoleensa ja tunnustaa hänelle syntinsä. Kristukseen uskomme, kun ikävöimme hänen luokseen, luotamme hänen armolupauksiinsa ja sydämemme halulla otamme hänet vastaan Vapahtajanamme." (kristinoppi)

On vain askel, joka erottaa sinut iäisyydestä.

Sinä olet kuolevainen.

Täältä lähtö voi tapahtua hyvinkin pian ja yllättäen.Eräs mies makasi kuolinvuoteellaan. Hän oli levoton ja onneton. Ateismi, jonka hän oli elämänsä aikana omaksunut, ei voinut häntä NYT lohduttaa. "Ole luja!" sanoivat ystävät. "Pidä kiinni ajatuksistamme loppuun asti!"
"Kyllä olisin luja ja pitäisin kiinni", valitti kuoleva, "JOS MINULLA OLISI JOTAIN, MISTÄ PITÄISIN KIINNI!".

Oletko ajatellut, mitä Jeesus Kristus voi juuri SINULLE tarjota? Vain vastaamalla voit voittaa!

"TULKAA MINUN LUOKSENI, KAIKKI TE TYÖN JA KUORMIEN UUVUTTAMAT. MINÄ ANNAN TEILLE LEVON."


Jeesus

Onko Jeesus Kristus sinun Herrasi ja Vapahtajasi? Voitko tunnustaa sen? Ellet, miksi et?

Siksikö, että ajattelet, ettet tarvitse Vapahtajaa?
Kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla. (Room 3:23)

Siksikö, että ajattelet olevasi liian suuri syntinen?
Varma on se sana ja kaikin puolin vastaanottamisen arvoinen, että Kristus Jeesus on tullut maailmaan syntisiä pelastamaan, joista minä olen suurin. (1. Tim 1:15)

Siksikö, että pelkäät olevasi pakotettu luopumaan liian paljosta?
Ei hän kiellä hyvää niiltä, jotka nuhteettomasti vaeltavat (Ps. 84:12). Minä olen tullut antamaan elämän, yltäkylläisen elämän (Joh 10:10). Mitä se hyödyttää ihmistä, vaikka hän voittaisi omaksensa koko maailman, mutta saisi vahingon sielullensa? (Mark. 8:36)

Siksikö, että pelkäät, ettei sinua otettaisi vastaan?
Sitä, joka minun tyköni tulee, minä en heitä ulos. (Joh. 6:37)

Siksikö, että ajattelet, että joskus tuonnempana?
Huomispäivästä älä kersku, ethän tiedä, mitä se tuo tullessaan. (Sananl. 27:1)


Etsitkö RAUHAA?

"Minä jätän teille rauhan. Oman rauhani minä annan teille, en sellaista jonka maailma antaa." (Joh. 14:27)
Sinä löydät rauhan Kristuksessa.

Etsitkö ONNEA?

"Autuaita (onnellisia) ovat kaikki, jotka kuulevat Jumalan sanan ja noudattavat sitä." (Luuk. 11:28)
Sinä löydät onnen Kristuksessa.

Etsitkö ILOA?

"Teidän sydämenne täyttää ilo, jota ei kukaan voi teiltä riistää." (Joh. 16:22)
Sinä löydät ilon Kristuksessa.

Etsitkö SYNTIESI ANTEEKSIANTAMUSTA?

"Hän on meidän lunastuksemme, syntiemme anteeksianto." (Kol 1:14)
Cross
Sinä löydät anteeksiantamuksen Kristuksessa.

Etsitkö PELASTUSVARMUUTTA?

"Henki itse todistaa yhdessä meidän henkemme kanssa, että olemme Jumalan lapsia." (Room 8:16)
Sinä löydät varmuuden Kristuksessa.

Etsikö VAPAUTTA?

"Jos Poika vapauttaa teidät, te olette todella vapaita." (Joh. 8:36)
Sinä löydät vapauden Kristuksessa.

Nämä lupaukset löydät Raamatusta. Tartu rohkeasti Jumalan armolupauksiin! Uskallatko olla uskomatta niitä?!

Jos te tänä päivänä kuulette hänen äänensä, älkää paaduttako sydäntänne (Hepr. 3:15)

Jos et ole uskossa Jeesukseen

(olet ehkä lapsena kastettu ja tullut silloin Jumalan lapseksi, mutta olet myöhemmin epäuskossasi luopunut Jumalasta) mutta haluat tulla tuntemaan Kristuksen ja takaisin Jumalan yhteyteen, sinun on syytä tietää seuraavaa:

Uskoon tullessa elämäsi muuttuu.

Ei välttämättä ulkoisesti dramaattisesti, mutta sisäisesti kylläkin.

Elämänarvosi muuttuvat.

Kun ihmisen saa kokea Kristuksen rakkauden se ei voi olla vaikuttamatta häneen. Saat elämällesi tarkoituksen. jeesus

Jeesus sanoo (Ilm. 3:20):

"Minä seison ovella ja kolkutan. Jos joku kuulee minun ääneni ja avaa oven, minä tulen hänen luokseen, ja me aterioimme yhdessä, minä ja hän."

Kun kaikkivaltias Jumala kutsuu, on varsin arveluttavaa sanoa: "Ei vois vähempää kiinnostaa."

Sinun tulee ymmärtää, että olet olemukseltasi syntinen syntiinlankeemuksen seurauksena. Olet siis syntinen, riippumatta siitä kuinka "julkisyntistä", "siivosyntistä" tai "hurskasta" elämää olet viettänyt. Olet syntinen, olit sitten köyhä tai rikas, kaunis tai ruma, korkeasti koulutettu tai kouluttamaton. Mutta Jeesus on jo sovittanut koko maailman synnit, myös sinun syntisi. Ota se vastaan. Paavali tiivistää asian seuraavanlaisella ohjeella (Room 10:9-10): "Jos sinä suullasi tunnustat, että Jeesus on Herra, ja sydämessäsi uskot, että Jumala on herättänyt hänet kuolleista, olet pelastuva. Sydämen usko tuo vanhurskauden, suun tunnustus pelastuksen."

Suun tunnustus ei tarkoita todistuspuheiden pitämistä tai uskon toitottamista kadunkulmassa ohikulkijoille. Voit vaikka rukoilla Jeesusta esim. näin: "Jeesus, minä tarvitsen sinua, auta ja armahda minua, anna syntini anteeksi ja opeta minua tuntemaan Sinut." Kyse on siis Jumalan huutamisesta avuksi, eli kuten Paavali kirjoittaa (Room 10:13): "Jokainen, joka huutaa avukseen Herran nimeä, pelastuu."

Jos tuumailet, että "Kyllähän minä Jumalaan uskon, mutta mihin sitä Jeesusta tarvitaan?", sinun on syytä huomata, että nimenomaan Jeesuksessa Kristuksessa kohtaat Jumalan. Kristuksessa sinä olet autuas, ja vain Kristuksessa. Kun tunnet Jeesuksen, silloin tunnet Jumalan.

Eräs nuori pohdiskeli uskonasioita. Hän tosissaan yritti taistella syntiä vastaan, mutta synti ei jättänyt häntä rauhaan, eikä hän saanut sielulleen rauhaa. Hän alkoi jo masentua epätoivoisessa taistelussaan. Hän meni pyytämään neuvoa sielunhoitajalta kysyen: "Milloin minä oikein olen tehnyt tarpeeksi parannusta?". Sielunhoitaja vastasi: "Et milloinkaan". Nuorukaisen kasvoille levisi entistä kauhistuneempi ilme. Mutta tuo kokenut sielunhoitaja oli oikeassa. Hän jatkoi tuolle epätoivoiselle nuorukaiselle: "Mutta Jeesuksen sovitustyön perusteella saat heti uskoa kaikki syntisi anteeksi!". Se saattoi kuulostaa nuorukaisen korvissa liian yksinkertaiselta, mutta sielunhoitaja oli edelleen oikeassa. Siitä ei tule mitään, jos jäämme tarkkailemaan omaa sisintäämme ja odottamaan sitä, milloin me olemme tehneet tarpeeksi parannusta, jotta meillä olisi lupa uskoa syntimme anteeksi. Sen sijaan voimme heti uskoa, että meidän menneet, tämänhetkiset ja tulevat syntimme on Jeesuksen verellä jo annettu anteeksi. Juuri tänään on pelastuksen päivä!

Voit rukoilla esim. seuraavan rukouksen:

"Rakas Jeesus! Tunnustan, että olen syntinen ihminen ja tarvitsen armoasi. Armahda minua hyvyytesi tähden ja anna minulle kaikki syntini anteeksi suuren laupeutesi tähden. Olet luvannut sanassasi, että joka luoksesi tulee, sitä sinä et heitä pois. Tähän sanaasi ja Sinuun haluan luottaa ja turvata. Sinä kuolit puolestani. Tule minun elämääni."

Jos rukoilit tuon rukouksen rukous sydämessäsi aivan vilpittömästi, minä julistan sinulle kaikki sinun syntisi anteeksi Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimessä.

Huomaa, että jotta voisit kasvaa uskossa, on erittäin tärkeää, että luet Raamattua, rukoilet ja hakeudut seurakuntaan muiden uskovien yhteyteen.

Katso, Jumalan Karitsa, joka ottaa pois maailman synnin -myös sinun syntisi.

Hyvyydessänsä Jumala On meitä armahtanut, Verellä oman Poikansa Synnistä puhdistanut. Ei auta oma ansio, Kun uhkaa Herran tuomio. On armo ainut turva.

Kun suuren turmeluksemme Nöyrästi tunnustamme, Uskolla sydämessämme Jeesuksen omistamme, Niin vanhurskaiksi tulemme, Lain käskyjä myös kuulemme, Pyydämme niitä täyttää.

Ken uskoo Herraan Jeesukseen, Saa elon omaksensa, Sen ottaa Isä omakseen, Rakkaaksi lapseksensa. Ei lähettänyt Poikaansa maailmaa tuomitsemaan, Vaan vapahtamaan Ja meitä kaikkia Autuuteen johdattamaan.

Ken Jeesukseen ei uskalla, On tuomittu jo aivan, Sen hylkää Herra Jumala, Se iäisen saa vaivan. Kun Jumalan ei Karitsaa Ottanut turvaksensa, Niin omaksensa Ei sielunrauhaa saa, Autuutta osaksensa.

Se elämän saa iäisen Ja ilon taivaan kerran, Ken elää, kuolee turvaten Vain yksin armoon Herran. Suo, Jeesus, meille uskoa, Suo sinuun toivo panna, Sä Henkes anna, ja elon ehtoolla Ilohon taivaan kanna.


Jos lukemasi on auttanut sinua tai herättänyt ajatuksia, olisin ilahtunut, jos lähetät minulle sähköpostia.

1. Kor 1:18
Sivun alkuun